top of page

 

Jeugdpagina

 

Is dit herkenbaar???

In ieder ballonnetje staat het woord IK... Het gaat om jou. Soms denk jij dat je de enige of één van de weinige bent die tegen jouw punt aanloopt en zie je geen oplossingen en/of antwoorden. Dit is hetgeen wat ik vaak van je voorgangers in het begin hoor.

Sommige dingen uit het verleden kunnen niet worden teruggedraaid, maar je vervelend gevoel en / of gedachten kunnen hierin wel worden veranderd. Hiervoor is het fijn als er iemand samen met jou op zoek gaat naar oplossingen en/of antwoorden.

Misschien vind je het wel prettig om naast je vrienden, leraren of je ouders eens met iemand anders te praten.

Iemand waar jij in vertrouwen je verhaal kwijt kan, die echt luistert, jou begrijpt en in tekeningentjes en schemaatjes kan laten zien hoe dit in elkaar zit. Je zult misschien wel denken: 'Ik weet wel hoe het in elkaar steekt, maar er is geen oplossing voor.'

Niets is minder waar, wij gaan de dingen vanuit een andere kant bekijken en dit gaat jou helpen om jouw oplossing(en) en / of antwoord(en) te vinden.

Misschien lukt het je juist niet om er over te praten en wil jij hierbij geholpen worden. Door gedrag, lichaamstaal en / of tekeningentjes kun je ook vertellen.

Ook kan het zijn dat je wel een oplossing wil, maar dat je hetgeen waar je tegenaan loopt niet precies wil uitspreken. Ook dat behoort tot de mogelijk heden.

Wat jij wilt, wie jij bent en wie jij wilt zijn. Dat gaan we samen uitzoeken en bekijken hoe jij een stap in de deze richting kunt zetten. Regelmatig worden hier spellen voor gebruikt of moeten we op pad om je doel te bereiken.

Positieve ervaringen zijn nodig om te kunnen groeien, je zelfvertrouwen neemt toe en je kunt de wereld beter aan.

Jij bent degene die de keus moet maken. Houd hierbij in de gaten dat je niets te verliezen hebt en je kunt er alleen maar beter van worden.

bottom of page